20 september 2014

Oisann

Ikke mange ukene om å gjøre at det er 2 år siden jeg skrev her sist. Ups.  Jeg hadde i grunnen glemt hele greia, men så skulle jeg legge igjen en kommentar i bloggen til Monstermønster. Der måtte jeg fylle inn en nettadresse om jeg ikke ville være anonym, og da slo det meg. Jeg har jo blogg! Hah, sånn flaks! Og så var jeg her igjen. Tenkte jeg skulle prøve gjenopplivning av denne stakkars siden, så kanskje noen har lyst til å komme på besøk igjen? Jeg kan ikke by på kaffe, men kanskje litt strikkeprosjekter kan friste?

Etter en litt lei episode i forbindelse med bygging av nytt kjøkken tidligere i sommer har jeg brukt mye tid hjemme. Det er overraskende enkelt å få prolaps, tør jeg påstå. Det er ikke så mye man får gjort når ryggen streiker, men man kan jo strikke da! Så det har jeg gjort. Det ble nok en Mariusgenser til ei venninne i august. Tør ikke engang tenke på hvor mange sånne jeg har strikket, men gi meg riktig maskeantall så strikker jeg resten uten oppskrift, for å si det sånn. Den er fin, men u-hu-fattelig kjedelig å strikke.Denne ble strikket i begynnelsen av september. Den er strikket i Sandnes mini alpakka, til tross for at jeg ikke er spesielt glad i så tynt garn til så store prosjekter.  Ulempen med dette mønsteret er at det er en kilometer ensfarget (ok, kanskje ikke riktig så ille, men nesten..) før moroa starter. Fordelen er helt klart at alt er verdt det når man ser den ferdig. Jeg er veldig fornøyd med den, først og fremst fordi den er min. Sjelden vare, med andre ord. Den er allerede brukt ved ett par anledninger, og jaggu har jeg fått noen blikk også. Fortrinnsvis fra eldre damer, men pytt. 

Etter å ha lidd meg gjennom voksenplagg i tynt garn gledet jeg meg til å ta fatt på høstgarderoben til ungene. Sjuåringen hadde sett seg ut "Holmenkollen" fra heftet Norske ikoner - barn. Endelig et tykkere plagg med mer behagelig strikkefasthet. Dette skulle gå unna! Så jeg tok turen til garnbutikken og kom hjem med en pose full av mer mini alpakka. *panneklask* Det resulterte i denne:


Husets minstemann er den stolte eier, og storebror ble lovet dyrt og hellig at han er nestemann ut. Jeg gledet meg nok en gang til å strikke "Holmenkollen" av tykkere garn og på tykkere pinner, men hva skjer når storebror får se lillebrors rykende ferske Fanakofte? Jo, han vil selvfølgelig ha en helt lik! Så nå er jeg snart i mål med månedens tredje kofte strikket i alt for tynt garn. Og siden mannen synes jeg er i så godt driv for tiden, så har han selvfølgelig bestilt seg en kofte han også. Jeg rakk akkurat glede meg over at jeg denne gangen skal gå for tykkere garn, men gleden ble kortvarig da han med stjerner i øynene kunne fortelle at han for alt i verden ønsket seg "en sånn Mariusjakke". 
1 kommentar:

  1. Velkommen tilbake :) Nydelege plagg du har strikka. God bedring med ryggen.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails